Het Westerwald

Het Westerwald is een hoogvlakte met vele rivierdalen en bossen. De hoogste toppen zijn bij ca. 650 m. Hier vind je naast de Sieg, ook de riviertjes Wied, Nister, Holzbach en vele kleine romantische dalen en dorpjes.

Langs de riviertjes rijd je door prachtige bochten. In de dorpen en kleine stadjes vind je goede gelegenheden voor een culinaire pauze. De bekendste steden in het Westerwald zijn Hachenburg, Westerburg en Montabaur met prachtige bezienswaardigheden, zoals burchten. De pottenbakkersstad Höhr-Grenzhausen, in het zuidelijke deel van het Westerwald, geldt in de regio als centrum van deze ambacht.

In een oud Duits volkslied wordt gezongen van het „schönen Westerwald, wo der Wind so kalt weht“ – het mooie Westerwald, waar de wind guur waait – de wind is het Westerwald zeker niet kouder als ergens anders, maar toch even mooi is het er zeker. Het Westerwald wacht niet op met een Alpenpanorama, maar met vele toeren door romantische dalen en bossen. Hier komen biker nog op hun kosten.


Hotels in het Westerwald op een grotere kaart bekijken