Odenwald

Het Odenwald, dat is zachtglooiende heuvels en dichte bossen, romantische stadjes met smalle straten en gezellige cafeetjes.

In het Odenwald heb je vaak het gevoel in de Alpen te zijn, alleen de witte bergtoppen ontbreken. Geografisch gezien ligt het Oderwald echter ten oosten van de Rijn. In het noorden zorgt de Main voor een natuurlijke grens en in het zuiden de Neckar. Het hoogste punt is de 'Katzenbuckel' bij Eberbach met 626 meter.

Het Odenwald is met recht een afwisselend middelgebergte. In het westen de 'Bergstraße', in het oosten het 'Buntsandstein' uit de Trias voor heerlijke wijnen en in het zuiden de Neckar onderweg door het dal naar de Rijn.

Geen wonder dat je hier ook super kunt motorrijden. Bijvoorbeeld op de 'Bergstraße' in het westen, van Darmstadt tot aan Heidelberg. Als het in het voorjaar nog behoorlijk koud is, dan staan hier vaak de fruitbomen al in bloei en zorgen voor een zee uit bloesem.

Ook de wijn speelt hier een belangrijke rol. Vele goede wijnen komen hier vandaan. Plan eens een motortocht door de wijngaarden met aan het einde van de rit een gezellige wijnavond in het hotel.


Odenwald op een grotere kaart bekijken